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Keys publications
They talk about InraPorc
Feed and feed values
Sow
Growing pig
Environmental issues
Effect of temperature

     

    Keys publications

  1. Brossard, L., van Milgen, J., Lannuzel, P. Y., Bertinotti, R. & Rivest, J. (2006). Analyse des relations entre croissance et ingestion à partir de cinétiques individuelles : implications dans la définition de profils animaux pour la modélisation. Journées de la Recherche Porcine en France 38, 217-224 (abstract or text).

  2. Brossard, L., Dourmad, J., van Milgen, J. & Quiniou, N. (2007). Analyse par modélisation de la variation des performances d'un groupe de porcs en croissance en fonction de l'apport de lysine et du nombre de phases dans le programme d'alimentation. Journées de la Recherche Porcine en France 39, 95-102 (abstract or text).

  3. Dourmad, J. Y., Étienne, M., Noblet, J., Valancogne, A., Dubois, S. & van Milgen, J. (2005). InraPorc : un outil d'aide à la décision pour l'alimentation des truies reproductrices. Journées de la Recherche Porcine en France 37, 299-309 (abstract or text).

  4. Dourmad, J. Y., Étienne, M., Valancogne, A., Dubois, S., van Milgen, J. & Noblet, J. (2008). InraPorc: a model and decision support tool for the nutrition of sows. Animal Feed Science and Technology 143, 372-386 (abstract or text).

  5. Quiniou, N., Brossard, L., van Milgen, J., Gaudré, D. & Salaün, Y. (2007). Nivel económico óptimo de inclusión de aminoácidos en piensos para cerdos de engorde. Suis 43, 18-31 (abstract or text).

  6. Quiniou, N., Brossard, L., Gaudré, D., van Milgen, J. & Salaün, Y. (2007). Optimum économique du niveau en acides aminés dans les aliments pour porcs charcutiers. Impact du contexte de prix des matières premières et de la conduite d'élevage. TechniPorc 30, 25-36 (abstract or text).

  7. van Milgen, J., Noblet, J., Valancogne, A., Dubois, S. & Dourmad, J. Y. (2005). InraPorc : un modèle pour analyser les performances et évaluer les stratégies alimentaires chez le porc en croissance. Journées de la Recherche Porcine en France 37, 291-298 (abstract or text).

  8. van Milgen, J., Noblet, J., Étienne, M., Valancogne, A., Dubois, S. & Dourmad, J. (2007). InraPorc: A model and decision support tool for the nutrition of growing pigs and sows. Journal of Animal Science 85 (Suppl. 1), 440.

  9. van Milgen, J., Valancogne, A., Dubois, S., Dourmad, J. Y., Sève, B. & Noblet, J. (2008). InraPorc: A model and decision support tool for the nutrition of growing pigs. Animal Feed Science and Technology 143, 387-405 (abstract or text).

  10.  

    They talk about InraPorc

  11. Jak karmić? farmer.pl (in Polish).

  12. Recording & Decision Support Systems. A "Which Guide" for producers. BPEX Knowledge Transfer.

  13. Nutrition des truies hyperprolifiques (PORC Magazine, Février 2008, N° 418, p108).

  14. Méthode de détermination d'un profil animal moyen pour InraPorc (Ifip).

  15. Logiciel InraPorc: Une Ferrari dans une cour de ferme. PORC Magazine, Novembre 2006, N° 404, p23 (reprint).

  16. Un porc peut en cacher un autre. PORC Magazine, Juin 2007, N° 411, p25 (reprint).

  17. Evaluating feeding strategies with the PC. Feed Mix, 2006, vol 14 no. 6, p9 (reprint).

  18. Interview with dr. Laurent Le Bellego (Ajinomoto Eurolysine SAS), June 12, 2006.

  19.  

    Feed and feed values

  20. Chabeauti, E., Noblet, J. & Carré, B. (1991). Digestion of plant cell walls from four different sources in growing pigs. Animal Feed Science and Technology 32, 207-213 (abstract or text).

  21. Hess, V. & Sève, B. (1999). Effects of body weight and feed intake level on basal ileal endogenous losses in growing pigs. Journal of Animal Science 77, 3281-3288 (abstract or text).

  22. Hess, V., Thibault, J. N. & Sève, B. (1998). The 15N amino acid dilution method allows the determination of the real digestibility and of the ileal endogenous losses of the respective amino acid in pigs. Journal of Nutrition 128, 1969-1977 (abstract or text).

  23. Jaguelin-Peyraud, Y. & Noblet, J. (2003). Prédiction de la digestibilité de la matière organique et de l'énergie chez le porc en croissance à l'aide d'une méthode in vitro. Journées de la Recherche Porcine en France 35, 75-82 (abstract or text).

  24. Le Goff, G. & Noblet, J. (2001). Comparative total tract digestibility of dietary energy and nutrients in growing pigs and adult sows. Journal of Animal Science 79, 2418-2427 (abstract or text).

  25. Le Goff, G., Le Groumellec, L., van Milgen, J., Dubois, S. & Noblet, J. (2002). Digestibility and metabolic utilisation of dietary energy in adult sows : influence of addition and origin of dietary fibre. British Journal of Nutrition 87, 325-335 (abstract or text).

  26. Le Goff, G., van Milgen, J. & Noblet, J. (2002). Effets du niveau et de l'origine botanique des parois végétales sur l'utilisation digestive de l'aliment et le transit des digesta chez le porc en croissance et la truie adulte. Journées de la Recherche Porcine en France 34, 75-80 (abstract or text).

  27. Le Goff, G., van Milgen, J. & Noblet, J. (2002). Influence of dietary fibre on digestive utilisation and rate of passage in growing pigs, finishing pigs and adult sows. Animal Science 74, 503-515 (abstract or text).

  28. Le Goff, G., Dubois, S., van Milgen, J. & Noblet, J. (2002). Influence of dietary fibre level on digestive and metabolic utilisation of energy in growing and finishing pigs. Animal Research 51, 245-259 (abstract or text).

  29. Le Goff, G. & Noblet, J. (2001). Utilisation digestive comparée de l'énergie des aliments chez le porc en croissance et la truie adulte. Journées de la Recherche Porcine en France 33, 211-220 (abstract or text).

  30. Létourneau-Montminy, M. P., Jondreville, C., Lescoat, P., Meschy, F., Pomar, C., Dourmad, J. Y., Wilfart, A., van Milgen, J. & Sauvant, D. (2006). Modélisation du métabolisme phosphocalcique chez le porc charcutier : devenir du phosphore ingéré dans les contenus digestifs. Journées de la Recherche Porcine en France 38, 201-208 (abstract or text).

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  35. Noblet, J., Shi, X. S. & Dubois, S. (1994). Effect of body weight on net energy value of feeds for growing pigs. Journal of Animal Science 72, 648-657 (abstract or text).

  36. Noblet, J. & Shi, X. S. (1994). Effect of body weight on digestive utilization of energy and nutrients of ingredients and diets in pigs. Livestock Production Science 37, 323-338 (abstract or text).

  37. Noblet, J. & Le Goff, G. (2001). Effect of dietary fibre on the energy value of feeds for pigs. Animal Feed Science and Technology 90, 35-52 (abstract or text).

  38. Noblet, J., Shi, X. S., Karege, C. & Dubois, S. (1993). Effet du type sexuel, du niveau d'alimentation, du poids vif et du stade physiologique sur l'utilisation digestive de l'énergie et des nutriments chez le porc: interaction avec la composition du régime. Journées de la Recherche Porcine en France 25, 165-180 (abstract or text).

  39. Noblet, J. & Henry, Y. (1993). Energy evaluation systems for pig diets: a review. Livestock Production Science 36, 121-141 (abstract or text).

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  46. Noblet, J., Fortune, H., Shi, X. S. & Dubois, S. (1994). Prediction of net energy value of feeds for growing pigs. Journal of Animal Science 72, 344-354 (abstract or text).

  47. Noblet, J., Shi, X. S., Fortune, H., Dubois, S., Lechevestrier, Y., Corniaux, C., Sauvant, D. & Henry, Y. (1994). Teneur en énergie nette des aliments chez le porc. Mesure, prédiction et validation aux différents stades de sa vie. Journées de la Recherche Porcine en France 26, 235-250 (abstract or text).

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  50. Noblet, J., Mancuso, M., Bourdon, D. & Van Barneveld, R. (1998). Valeur énergétique du lupin (Lupinus Angustifolius) pour le porc en croissance et la truie adulte. Journées de la Recherche Porcine en France 30, 239-243 (abstract or text).

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  53. Ramonet, Y., Robert, S., Aumaître, A., Dourmad, J. Y. & Meunier-Salaün, M. C. (2000). Influence of the nature of dietary fibre on digestive utilization, some metabolite and hormone profiles and the behaviour of pregnant sows. Animal Science 70, 275-286 (abstract or text).

  54. Sauvant, D., Perez, J.-M., & Tran, G. (2002). Tables de composition et de valeur nutritive des matières premières destinées aux animaux d'élevage. Porcs, volailles, bovins, ovins, caprins, lapins, chevaux, poissons. Paris: INRA Editions. (table of contents or abstract).

  55. Sauvant, D., Perez, J.-M., & Tran, G. (2004). Tables of composition and nutritional value of feed materials. Pigs, pultry, cattle, sheep, goats, rabbits, horses, fish. Paris: INRA Editions. (table of contents or abstract).

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  58. Shi, X. S. & Noblet, J. (1994). Effect of body weight and feed composition on the contribution of hindgut to digestion of energy and nutrients in pigs. Livestock Production Science 38, 225-235 (abstract or text).

  59. Skiba, F., Noblet, J., Callu, P., Evrard, J. & Melcion, J. (2002). Influence du type de broyage et de la granulation sur la valeur énergétique de la graine de colza chez le porc en croissance. Journées de la Recherche Porcine en France 34, 67-74 (abstract or text).

  60. Tran, G. & Sauvant, D. (2002). Données chimiques et de valeur nutritive. In: Tables de composition et de valeur nutritive des matières premières destinées aux animaux d'élevage, pp. 17-24 [D. Sauvant, J.-M. Perez, and G. Tran, editors]. Paris: INRA Editions (table of contents or abstract).

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  63. Wilfart, A., Montagne, L., Simmins, H., Noblet, J. & van Milgen, J. (2007). Effect of fibre content in the diet on the mean retention time in different segments of the digestive tract in growing pigs. Livest.Sci. 109, 27-29 (abstract or text).

  64. Wilfart, A., Jaguelin-Peyraud, Y., Simmins, H., Noblet, J., van Milgen, J. & Montagne, L. (2008). Kinetics of enzymatic digestion of feeds as estimated by a stepwise in vitro method. Animal Feed Science and Technology 141, 171-183 (abstract or text).

  65. Wilfart, A., Montagne, L., Noblet, J., van Milgen, J., Simmins, H., Debicki-Garnier, A. M. & Messager, B. (2006). La teneur en fibres alimentaires affecte la digestibilité des nutriments dans tous les segments du tube digestif chez le porc. Journées de la Recherche Porcine en France 38, 193-200 (abstract or text).

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  67.  

    Sow

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  75. Dourmad, J. Y., Étienne, M., Noblet, J., Valancogne, A., Dubois, S. & van Milgen, J. (2005). InraPorc : un outil d'aide à la décision pour l'alimentation des truies reproductrices. Journées de la Recherche Porcine en France 37, 299-309 (abstract or text).

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  77. Dourmad, J. Y., Étienne, M. & Noblet, J. (1994). La reconstitution des réserves corporelles chez la truie multipare en gestation: influence du niveau de mobilisation au cours de la lactation précédente. Journées de la Recherche Porcine en France 26, 277-283 (abstract or text).

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  84. Étienne, M., Noblet, J., Dourmad, J. Y. & Castaing, J. (1999). Association de parois végétales et de graisses dans le régime de lactation des truies. Effet sur l'utilisation digestive et la composition du lait et des porcelets. Journées de la Recherche Porcine en France 31, 199-205 (abstract or text).

  85. Étienne, M., Dourmad, J. Y., Noblet, J., Le Bellego, L. & Van Cauwenberghe, S. (2005). Contribution à la détermination du besoin en valine des truies en lactation. Journées de la Recherche Porcine en France 37, 195-202 (abstract or text).

  86. Étienne, M., Noblet, J., Dourmad, J. Y. & Fortune, H. (1989). Étude du besoin en lysine des truies en lactation. Journées de la Recherche Porcine en France , 101-108 (abstract or text).

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  92. Guillement, R., Hamard, A., Quesnel, H., Père, M. C., Étienne, M., Dourmad, J. Y. & Meunier-Salaün, M. C. (2006). Comportement alimentaire et performances de reproduction chez la truie en lactation : impact d'un aliment fibreux pendant la gestation. Journées de la Recherche Porcine en France 38, 453-460 (abstract or text).

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  95. Mejia-Guadarrama, C. A., Pasquier, A., Dourmad, J. Y., Prunier, A. & Quesnel, H. (2002). Protein (lysine) restriction in primiparous lactating sows: Effects on metabolic state, somatotropic axis, and reproductive performance after weaning. Journal of Animal Science 80, 3286-3300 (abstract or text).

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  97. Noblet, J., Shi, X. S. & Dubois, S. (1994). Composantes de la dépense énergétique au cours du nycthémère chez la truie adulte à l'entretien: rôle de l'activité physique. INRA Productions Animales 7, 135-142 (abstract or text).

  98. Noblet, J., Dourmad, J. Y., Le Dividich, J. & Dubois, S. (1989). Effect of ambient temperature and addition of straw or alfalfa in the diet on energy metabolism in pregnant sows. Livestock Production Science 21, 309-324 (abstract or text).

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  100. Noblet, J., Étienne, M., & Dourmad, J. Y. (1998). Energetic efficiency of milk production. In: The lactating sow, pp. 113-130 [M. W. A. Verstegen, P. J. Moughan, and J. W. Schrama, editors]. Wageningen: Wageningen Pers (table of contents or abstract).

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  107. Noblet, J. & Étienne, M. (1987). Metabolic utilization of energy and maintenance requirements in lactating sows. Journal of Animal Science 64, 774-781 (abstract or text).

  108. Noblet, J., Shi, X. S. & Dubois, S. (1993). Metabolic utilization of dietary energy and nutrients for maintenance energy requirements in sows: basis for a net energy system. British Journal of Nutrition 70, 407-419 (abstract or text).

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  116.  

    Growing pig

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  184.  

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  200.  

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